Jouw profiel

Niet ingelogd

Onze community op Facebook 
Onze community op YouTube 
Onze community op Patreon 
 
ID:1436
Naam:Joop van Huet    
Titel:
Avatar:
E-mailadres:********
Accepteert cookies:Ja
Automatisch abonneren:Ja
Klassikale les:Nee
Privéles:Nee
Registratietijd:12-12-2012, 15:25
Verificatietijd:12-12-2012, 15:25
Laatst ingelogd:20-06-2018, 03:42
Laatst gezien:20-06-2018, 03:46
Geboortedatum:1-8-1961 (56 jaar)
Favoriet Japans eten:
Favoriete Japanse band/artiest:Hiroyuki Sawano, Camellia, Aimer, Band-Maid, Kalafina, Sound Horizon, en veel meer..:-)
Favoriete plek in Japan:Hokkaido en ook n ieder geval omgeving Fujiyama
Favoriete Japanse film:Ookami kodomo no Ame to Yuki
Favoriete Japanse dorama:
Favoriete Japanse manga:
Favoriete Japanse anime:
Favoriete Japanse game:
Over mij:Een Japanse tekenfilm die ik als klein kind zag, is altijd blijven hangen, maar toch nooit bewust met Japan bezig geweest. Maar het was wel altijd aanwezig. In 2012, op Youtube, zag ik 2 popnummers van Japanse origine, waarvan 1 live en behoorlijk onder de indruk. Toen ben ik meer gaan luisteren en wilde het verstaan. Dat was de aanleiding om Japans te gaan leren en ook me verder te verdiepen in de Japanse cultuur. En ik wil er ook ooit heen, misschien wel voor méér dan een vakantie.
Aantal reacties:1511
Laatste onderwerpen:20-06-2018, 03:44 Japanse Muziektips uitwisselen in de breedste zin (Pop, (hard)Rock, Metal, Dance, Ballads, Filmmuzi
Ik heb gemerkt dat de zang vaak uitstekend gearticuleerd is en er (veel)minder snel gezongen worden dan er normaal wordt gesproken in het Japanse dagelijkse leven. De woorden zijn heel duidelijk te horen en dit kan je Japans helpen verder te ontwikkelen, ook terwijl je bijvoorbeeld even de afwas doet Ik heb een Youtube playlist gemaakt (deze LINK) met een grote variatie aan Japanse muziek, van tranentrekkers tot heavy metal. Zitten echt geweldige composities tussen! Lijkt me sterk dat er niet voor iedereen wel wat bij zit. Is de moeite waard, doet in niets onder voor wat we 'hier' gewend zijn. In tegendeel, durf ik te zeggen.... Als je een Japanse song hoort/muziekvideo ziet die je helemaal te gek vindt (en/of ook een (Youtube) playlist met Japanse muziek wil maken en wilt delen ), gooi de link maar in dit forum Veel plezier!

10-06-2018, 14:25 Japanse Muziek Zoeken en Organiseren
Deze thread hoort bij de thread "Japanse Muziektips uitwisselen in de breedste zin..." LINK omdat het 'Tips-document' wat te groot werd... Het is uitsluitend bedoeld om tips OM muziek te zoeken te delen (en evt. channels/websites van artiesten/platen-maatschappijen/etc.) maar, géén individuele video's, onegai shimasu :smile

24-03-2018, 15:52 'Buitenlandse experts Cultuur, Producten en Diensten'; Japan is van plan 'buitenlandse experts' op h
Een regeringspanel onder de leiding van de Minister van "Cool Japan" (ècht :-) dat is Cool! ;-) :-) ), wil dat Japan 'buitenlandse experts' op het gebied van de Japanse cultuur, producten en diensten gaat zoeken -Anime wordt genoemd en nog meer-, gaat aanmoedigen, opleiden en voor die mensen de drempel voor een verblijfsvergunning lager gaat maken. Een soort van 'Cultureel- of Business ambassadeur' voor Japan? Ik kan me voorstellen dat bij menigeen wat oogjes gaan glinsteren ;-) :-) Maandag zou het plan af zijn (en gepresenteerd worden?) LINK

Laatste reacties:20-06-2018, 03:44
**** Important/belangrijk (English translation after this) Hallo iedereen. Ik (Joop) heb zowel op mijn laptop als mijn PC een potentieel ernstig probleem ontdekt en ik kan misschien daardoor een tijdje niet op facebook en uberhaupt niet online. Zo gauw ik het heb gefixed, laat ik het weten. Sorry mensen :-) Hello everyone, I (Joop) have discovered a potentially serious problem on both my laptop and PC and therefore maybe soon may not be able to be on facebook or in any way online. As soon as i have fixed the problem, i will get back to you. Sorry, people :-)

14-06-2018, 11:41
-- Playlists, Charts, Youtube- en andere video-sites , Muziek Zoeken en Organiseren , PopAgenda Playlists Lijst met ALLE nummers in de thread (dwz van Iedereen die hier geplaatst heeft, sinds oktober 2013, mits niet verwijderd op Youtube, natuurlijk ;-) ) LINK Mijn persoonlijke lijst (diverse stijlen, dit is ook de link die in de kop van de thread staat) LINK Nihon Dance (Mainstream, Trance, Progressive House, Drum and Bass, Drumstep, Chillstep, etc.) LINK The Kawaii-List LINK "Kawaii" s bredere betekenis (zo heb ik geleidelijk aan geleerd... ) komt hopelijk ook breed genoeg uit in deze playlist ******* Let op! Japanology.nl zit nu ook op facebook! LINK ***** Muziekcharts ------------------- * OFFICIELE Oricon website met ook de JPOP-charts LINK Details van het bedrijf in wiki LINK De site is bijna geheel in Japanse characters, maar je kunt heel makkelijk identificeren welke link waar naartoe leidt: de link die in het zoekvernster van je browser wordt getoond, is in Westers schrift en Engels. In een grijze balk bovenin de site - een Hoofdmenu, zeg maar - vind je de belangrijkste links. Ten tijde van schrijven van dit document, was de link voor de charts de 2e van rechts; LINK (www oricon co jp / rank / ) Het gaat om de bovenste 4 charts waarvan eerst alleen de top 3 wordt getoond *1) -singles daily -singles weekly -albums daily -albums weekly (de rest is video, boeken, series en een lijst die ik niet kan thuisbrengen) *1) Om telkens de volledige chart te zien click je op de grijze balk met tekst, onder de top 3( die weergegeven wordt naast foto van de nummer 1) NB je kunt (voor zover ik kan zien) geen nummers direct starten vanaf de charts, maar copy/paste de naam van het nummer in het zoekvenster van je videosite en je zult meestal wat vinden. * Billboard Japan Hot 100 (USA) LINK Hitlijst met Japanse EN internationale produkties , gebaseerd op zowel verkoopcijfers als airplay. JPop TV/Online JMelo LINK Popprogramma van NHK World: Japans-internationaal tv-station - publieke zender in Japan, Engels gesproken - dat je (op bepaald tijdstip) online kunt bekijken. JPop Video-channels Niconico LINK 'Youtube-achtige' videosite LET OP met uploaden van zelfgemaakte muziek; in de voorwaarden van de site kan zijn opgenomen dat je door je compositie te uploaden, ALLE rechten afstaat.... PopAgenda LINK Thread op Japanology.nl (van Thijs); concerttips Japanse bands + andere activiteiten in Europa (o.a. 'Japan-expo's en Animé-festivals), waar je ook je eigen concert- en activiteiten-tips kunt plaatsen Anime- en filmtips uitwisselen LINK (Anime- en ook Live-action films in Japan zijn verbonden met heel veel muziek.) Thread op Japanology.nl (van Bastiaan); Japanse films/series/anime uitwissel. Japanse Muziek Zoeken en Organiseren LINK Japanse Record labels: LINK NB als een link in dit document niet werkt, svp melden in een comment, Arigatou Gozaimasu!

14-06-2018, 11:39
Makoto Furukawa – Miserable masquerade (2018) LINK (English transl. after this) Moderne Rock-guitar/Rock/Jazz/20s/Rock 'n' Roll/Big Band in één vloeiende stijl in een snel nummer. Oh wow.... De enige grens binnen de Japanse moderne muziek, is volgens mij de eigen creativiteit van de Muzikanten (ja, met een hoofdletter ) Wat voor stijl dan ook, het wordt nog gespeeld, gemixed, veranderd, verbeterd. Vet! Modern Rock-guitar/Rock/Jazz/20s/Rock 'n' Roll/Big Band mixed, as if it were one style. The only limit within Japanese modern music, seems to be the creativity of the Musicians. Any style whatsoever, it's still being played, mixed, changed, enhanced. Awesome!

03-04-2014, 18:16

moi.jpg
03-04-2014, 18:14

1396541671_moi....

Gratis Japans leren met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting taalkunde. Zowel Loek als Rumi zijn al 23 jaar beëdigd en fulltimevertaler Japans.

Woord van de dag

X

X kurai

Ongeveer X

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?


>> Archief <<


Actiefste gebruikers


1

 Joop van Huet
(1511 reacties)

2

  Hannah
(1013 reacties)

3

   ニケ
(816 reacties)

4

 Iwakura
(499 reacties)

5

   Lion Egberts
(476 reacties)

6

 Yuriko
(461 reacties)

7

  Endo
(460 reacties)

8

  Thijs
(346 reacties)

9

 Rene Frijhoff
(320 reacties)

10

  Bastiaan
(308 reacties)

Over ons | Mail ons (LEES DIT EERST!) | ©2008-2018 Akebono Translation Service