Jouw profiel

Niet ingelogd

Onze community op Facebook 
 
ID:1436
Naam:Joop van Huet    
Titel:
Avatar:
E-mailadres:********
Accepteert cookies:Ja
Automatisch abonneren:Ja
Klassikale les:Nee
Privéles:Nee
Registratietijd:12-12-2012, 15:25
Verificatietijd:12-12-2012, 15:25
Laatst ingelogd:22-10-2017, 17:31
Laatst gezien:22-10-2017, 19:32
Geboortedatum:1-1-1900 (117 jaar)
Favoriet Japans eten:
Favoriete Japanse band/artiest:DAI, Hamasaki Ayumi, Kalafina, Sound Horizon, en veel meer..:-)
Favoriete plek in Japan:In ieder geval omgeving Fujiyama
Favoriete Japanse film:
Favoriete Japanse dorama:
Favoriete Japanse manga:
Favoriete Japanse anime:
Favoriete Japanse game:
Over mij:Een Japanse tekenfilm die ik als klein kind zag, is altijd blijven hangen, maar toch nooit bewust met Japan bezig geweest. Maar het was wel altijd aanwezig. Vorig jaar op Youtube zag ik 2 popnummers van Japanse origine, waarvan 1 live en behoorlijk onder de indruk. Toen ben ik meer gaan luisteren en wilde het verstaan. Dat was de aanleiding om Japans te gaan leren en ook me verder te verdiepen in de Japanse cultuur. En ik wil er ook ooit heen, misschien wel voor méér dan een vakantie.
Aantal reacties:1311
Laatste onderwerpen:21-10-2017, 21:41 Robot-Sumo worstelen......De Terminator? Daar kon je nog voor wegrennen :grin:
De beelden zijn op normale snelheid. Het is hilarisch en eng tegelijk! Check it out: LINK

17-10-2017, 23:11 Japanse Muziektips uitwisselen in de breedste zin (Pop, (hard)Rock, Metal, Dance, Ballads, Filmmuzi
Ik heb gemerkt dat de zang vaak uitstekend gearticuleerd is en er (veel)minder snel gezongen worden dan er normaal wordt gesproken in het Japanse dagelijkse leven. De woorden zijn heel duidelijk te horen en dit kan je Japans helpen verder te ontwikkelen, ook terwijl je bijvoorbeeld even de afwas doet Ik heb een Youtube playlist gemaakt (deze LINK) met een grote variatie aan Japanse muziek, van tranentrekkers tot heavy metal. Zitten echt geweldige composities tussen! Lijkt me sterk dat er niet voor iedereen wel wat bij zit. Is de moeite waard, doet in niets onder voor wat we 'hier' gewend zijn. In tegendeel, durf ik te zeggen.... Als je een Japanse song hoort/muziekvideo ziet die je helemaal te gek vindt (en/of ook een (Youtube) playlist met Japanse muziek wil maken en wilt delen ), gooi de link maar in dit forum Veel plezier!

14-10-2016, 17:59 Tokyo 2015: meest leefbare stad van de Wereld volgens Monocle magazine
Weet niet of iemand dit onderwerp al had gepost, maar liever dubbel dan niet Nou doe ik mijn best om rationeel te blijven, niet te idealiseren, maar dit is toch wel heel knap voor inwoners van een stad/verzameling van steden, die (in 2015) meer dan 38 miljoen inwoners telt en daarmee ook nog eens de grootste metropool van de planeet is. Wat je (helaas) van een 'normale' grote stad verwacht (haperend openbaar vervoer, onbeleefdheid op straat, verkeerschaos, weinig ruimte voor rust en recreatie, hoge criminaliteit etc.) is in Tokyo NIET het geval (iig volgens "Monocle")Je zou het bijna niet durven geloven, maar ik kies ervoor om dat wel te doen Mooi nieuws, al is het van vorig jaar

Laatste reacties:22-10-2017, 17:32
Deze zou daar geen bezwaar tegen hebben LINK

17-10-2017, 23:11
-- Playlists, Charts, Tips, Youtube channels, PopAgenda -- Playlists Lijst met ALLE nummers in de thread (dwz van Iedereen die hier geplaatst heeft, sinds oktober 2013, mits niet verwijderd op Youtube, natuurlijk ;-) ) LINK Mijn persoonlijke lijst (diverse stijlen, dit is ook de link die in de kop van de thread staat) LINK Nihon Dance (Mainstream, Trance, Progressive House, Drum and Bass, Drumstep, Chillstep, etc.) LINK JPop Charts Oricon-Charts LINK Hitlijst met uitsluitend Japanse produkties, gebaseerd op verkoopcijfers singles in Japan. Tip: Geen link bij de notering/video start moeilijk? Copy/paste artiest/titel in Youtube-zoekvenster (of andere videosite). Billboard Japan Hot 100 LINK Hitlijst met Japanse EN internationale produkties, gebaseerd op zowel verkoopcijfers als airplay. JPop TV/Online JMelo LINK Popprogramma van NHK: Japans-internationaal tv-station (publieke zender) ) dat je (op bepaald tijdstip) online kunt bekijken. Jmelo uitzendschema vind je hier LINK Live kijken naar NHK doe je hier LINK ------ Alle programma's gepresenteerd in het Engels. Japans gesproken, wordt Engels ondertiteld. JPop Video-channels Niconico LINK 'Youtube-achtige' videosite JPopsuki TV LINK 'Youtube-achtige' videosite LET OP met uploaden van zelfgemaakte muziek; in de voorwaarden van de site kan zijn opgenomen dat je door je compositie te uploaden, ALLE rechten afstaat.... PopAgenda LINK Thread op Japanology.nl (van Thijs); concerttips Japanse bands + andere activiteiten in Europa (o.a. 'Japan-expo's en Animé-festivals), waar je ook je eigen concert- en activiteiten-tips kunt plaatsen Anime- en filmtips uitwisselen LINK (Anime- en ook Live-action films in Japan zijn verbonden met heel veel muziek.) Thread op Japanology.nl (van Bastiaan); Japanse films/series/anime uitwissel. Japanse Platenlabels: Youtube-channels Avex (o.a. Exile Atushi) LINK Flying Dog LINK GanShinRecordsTV LINK KadokawaAnime LINK King Records (o.a. AKB48) LINK Lantis Channel LINK Sony Music LINK Teichiku Records (Veel Enka-muziek) LINK Warner Music Japan LINK Tip: snel Youtube links kopieren: Klik op "citeren" (onder de avatar/profielfoto van de reactie), dan zie je in jouw comment de volledige links. Selecteer de links (of het hele comment met Ctrl+A), Cut/Paste (Ctrl+x/Ctrl+v) naar een documentje op je PC, en je hebt ze allemaal in 1 keer! Tip voor vinden nieuwe Japanse muziek: Bookmark de channels van Artiesten, platenmaatschappijen en andere muziekhubs in een aparte map in je browser: .Like/abonneer af en toe ook wat op Youtube. Je zult merken dat je heel wat tips krijgt. Maar, blijf ook zelf zoeken, anders wordt je weer teveel 'gestuurd'; ..check gewoon eens in de zoveel tijd je verzameling artiesten- en platenmaatschappijen-links en je zult merken, naarmate je er meer van hebt verzameld, je makkelijker nieuwe muziek zult vinden, en ook nog wel eens als het er net een paar uurtjes staat NB als een link niet werkt, svp melden in een comment, Arigatou Gozaimasu!

17-10-2017, 23:06
Yonder Voice - Farewell, Farewell (2017) LINK Een stapje rustiger dan 'Lounge'. Mooi geproduceerde chill-track.

03-04-2014, 18:16

moi.jpg
03-04-2014, 18:14

1396541671_moi....

Gratis Japans leren met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting taalkunde. Zowel Loek als Rumi zijn al 22 jaar beëdigd en fulltimevertaler Japans.

Woord van de dag

下取り

Shitadori

Inruil

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?


>> Archief <<


Actiefste gebruikers


1

 Joop van Huet
(1311 reacties)

2

  Hannah
(1013 reacties)

3

   ニケ
(812 reacties)

4

 Iwakura
(499 reacties)

5

 Yuriko
(461 reacties)

6

  Endo
(460 reacties)

7

  Lion Egberts
(457 reacties)

8

  Thijs
(309 reacties)

9

 Rene Frijhoff
(304 reacties)

10

   Bastiaan
(263 reacties)

Over ons | Mail ons (LEES DIT EERST!) | ©2008-2017 Akebono Translation Service