Waarom is er nog geen beginnersklas?

Ingelogd als Gast03-01-2020, 11:26

Dit onderwerp heeft 7 abonnees
Je bent niet op dit onderwerp geabonneerd. Abonneren?
Loek van Kooten    (6345 reacties)  


Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.Addendum: Die is er wel. Op de maandagavond om precies te zijn. Onderstaande is daarom op dit moment niet van toepassing.

Dit is een vraag die met enige regelmaat wordt gesteld. Het leek ons daarom een goed idee om dit verhaal hier te plaatsen.

Overdag runnen wij een vertaalbureau: daar zijn we vijf dagen in de week 's ochtends en 's middags mee bezig. Naast het vertaalbureau is er deze taalschool, waar we op maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, zaterdagochtend en zaterdagmiddag lesgeven. Dat betekent dat we voor het gezin alleen nog maar de vrijdagavond, zaterdagavond en de zondag over hebben. Dat is niet veel, en we kunnen ons helaas niet door tweeën delen.

Voor beginners (en we weten dat veel mensen hun studie Japans bij ons willen beginnen!) zit er daarom niets anders op dan afwachten totdat er een klas ter ziele gaat (wat tamelijk zeldzaam is), hoezeer ons dat ook spijt.

Een andere optie is opstromen via zelfstudie, of via een andere taalschool (zoals bijvoorbeeld de Volksuniversiteit). Mocht die andere taalschool je bevallen, dan kun je daar natuurlijk gewoon blijven, maar vaak houdt het qua niveau op deze scholen na een tijdje op omdat er niet voldoende gegadigden meer zijn. Vanzelfsprekend ben je op dat moment altijd welkom bij ons, want eenmaal op dat niveau is er ongetwijfeld een klas die wel bij je past.

Sommige (zeer ambitieuze en gemotiveerde) mensen kiezen ervoor om zich zonder voorkennis bij onze laagste klassen aan te sluiten. Dat is een harde en intensieve, maar wel een hele goede manier om je snel tot een hoger niveau op te werken, mits je bereid bent om veel dingen zelf uit te zoeken, je buiten de les te laten begeleiden door de docent en vooral meerdere uren per week in je studie te steken (en dat dan vaak voor een periode van enkele maanden lang). Daarnaast zul je moeten accepteren dat je zeker in het begin meer niet dan wel zult snappen, al zullen dingen in de loop der tijd wel steeds duidelijker worden.

Wil je toch wachten totdat er wellicht een nieuwe beginnersklas komt? Dan kun je hieronder je naam neerzetten. Je krijgt dan automatisch bericht zodra we een nieuwe klas gaan opstarten. Maar let wel: dat kan zomaar zes maanden tot een jaar duren.

Vragen en reacties

Pagina 1 2 3

Dit artikel heeft 15 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 3.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.Reageer, breng leven in de brouwerij en help mee aan het opbouwen van een community.14-06-2021, 21:06   Loek van Kooten (6345 reacties)
Citeren
Er is inmiddels een zeer beperkt aantal plekken vrijgekomen in de beginnersklas op maandagavond. Mocht een van jullie interesse hebben en in staat zijn om zich op te werken naar hoofdstuk 3 (dit is zeer goed te doen), laat het dan even weten. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!
22-05-2021, 21:40   Loek van Kooten (6345 reacties)
Citeren
Attacus schreef Hallo, Graag zou ik mee willen doen bij de eerstvolgende beginnersklas(of met de huidige klas indien daar een plek vrijkomt).


Dank je wel, Attacus. We houden het in de gaten voor je!
22-05-2021, 13:56 Attacus (1 reactie)
Citeren
Hallo,

Graag zou ik mee willen doen bij de eerstvolgende beginnersklas(of met de huidige klas indien daar een plek vrijkomt).

26-02-2021, 01:16   Loek van Kooten (6345 reacties)
Citeren
Lieve mensen!

We gaan een zeer serieuze poging wagen om een nieuwe beginnersklas te starten op de maandagavond, vanaf 22 maart. Als je interesse hebt, kun je je via de onderstaande link inschrijven!

LINK
26-10-2020, 13:17   Loek van Kooten (6345 reacties)
Citeren
Dank je wel, Ashana! Ik heb je naam genoteerd.
26-10-2020, 13:16 Ashana Marlissa (1 reactie)
Citeren
Hallo,

Ik wil me graag aanmelden voor een beginnersklas.
Ik werk in een japanse tattooshop en de artiesten komen uit Japan en ik zou graag de taal willen leren, zodat ik ook met de artiesten in het japans kan spreken.
Ik ben niet tijdsgebonden dus ik hoor wel wanneer het ooit weer begint.

Groetjes,
Ashana
18-10-2020, 20:10   Loek van Kooten (6345 reacties)
Citeren
Dank je wel, Berke!
18-10-2020, 15:11 Berke (1 reactie)
Citeren
Ik wil mezelf graag bij deze aanmelden voor een beginnersklas.
17-08-2020, 10:16   Loek van Kooten (6345 reacties)
Citeren
Beste Marek en Bram,

Dank jullie wel! Hopelijk kunnen we het waar gaan maken.
17-08-2020, 10:13  Marek (7 reacties)
Citeren
Bij deze meld ik ook mij aan voor de eerstvolgende beginnersklas.

Nieuw forumonderwerp / Volgende pagina >>Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 26 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Discord

Programma vandaag

Online conversatie in Rumi's Izakaya (16.30 - 17.30)

Vrije inloop voor alle leerlingen. Webcam verplicht.

Co2-concentratie lokaal

Woord van de dag

Ōisogashi

Heel erg druk (0)


マヴロス、そっちのおかげでこっちは大忙おおいそがしだ... 作戦自体さくせんじたい綱渡つなわた状態じょうたいだぞ。

Mavros, daar heb je ons mooi mee opgescheept... Deze hele operatie begint nu heel onzeker te worden.

Vraag van de dag

仕事しごとやまのようにあって、にそう①いそがしい。


Quiz: Hoe goed is jouw Japans?

>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2021 Akebono Translation Service